Tuesday, August 5, 2014

Syawal 1435H

Selamat Hari Raya Aidilfitri daripada kami sekeluarga. Balik Melaka sehari sebelum raya. Urusan memasak juadah raya semua emak yg sediakan dibantu oleh kami adik-beradik perempuan. Tahun ni emak buat ketupat, rendang daging, sambal ayam serai, kuah kacang, lontong n sayur jawa. Raya ke-2 semua licin..hehe..

Alhamdulillah abah pun tho tak berapa sihat tapi nampak ok cuma kami kena control food intake dia esp. daging mmg tak blh mkn. Ilyas pun dah 3yo n dah faham apa yg kita ckp. Tahun ni tkde la bersilat nak suruh dia pakai baju melayu mcm tahun lps. Phew! Dia siap boleh pakai sampin n kopiah. Big boy dah anak mommy. Mungkin tgk cousins dia jgk so dia pun tak nak ketinggalan.

1 Syawal 1435H

Raya pertama tema color ungu + fuchsia. Dah 3 tahun kot tema ikut baju melayu husband cuma saya suka buat color combo (gabungan 2 warna). 1st day of raya cuma makan n raya rmh saudara yg dkt2 dgn rmh parents (Parents ada 2nd house kat kampung)





With my along n anak-anak buah

Ilyas dgn atok n cousins

Manis anak mommy ni..hehe..

Ilyas & Aish. Sepupu tapi Ilyas 3yo n Aish 4yo

2 Syawal 1435H

Raya kedua tema grey. Baju pun sebenarnya dah peram 2 tahun tapi tak pernah pakai. Masa ni kami beraya rmh moyang Ilyas. Tinggal atok je sbb nenek dah lama meninggal. Ni family sebelah abah tapi adik abah ada tinggal dgn atok. Masa ni ada la 3 buah rmh kami beraya sebelum Ilyas cranky sbb dia mengantuk. Seronok dpt konvoi adik beradik.

Ni tanah yg kami beli. Our 2nd property.



3 Syawal 1435H

Raya ketiga pulak tema hijau, husband layankan aje n baju pun beli last minute sehari sblm raya. Husband ni jarang sgt nak bergambar so masa raya je la dpt tgk gambar kami 1 family :p



Raya ketiga mmg purposely nak bawa Ilyas jumpa atok Nasir (abah my husband). Kebetulan masa sampai rmh makcik tu abah n makcik blm keluar rmh. Kami ni main redah je tp dipermudah.

Lama jgk sembang sbb husband jarang dpt jumpa abah dia. Makcik hidangkan mee sup yg sedap (ke sbb ktorg lapar..haha..tp mmg sedap!). Bila sesekali jumpa tu mmg kami appreciate the moment n nasihat abah utk kami sekeluarga.

Lps Klebang kami ke Bachang pulak visit my colleague yg baru bersalin masa last day of ramadhan. Kebetulan parents dia pun org Melaka jgk.


3 generasi



His only son

Raya kali ni jgk 1st time Ilyas main bunga api. Seronok betul dia tp mommy kena pantau jgk. Mercun pun berdentum tapi mmg seronok la. Sehingga bertemu lagi Syawal yg akan datang insyaAllah. Mohon maaf zahir & batin



3 comments:

Noor Afziha said...
This comment has been removed by the author.
Afziha Hafiz said...

Nice color combo. First time husband akak pakai baju color lain! hehe

SHMZB

tiga lalat said...

Salam. Hee maaf zahir batin.

 

Copyright © Magic Potion 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.