Wednesday, February 26, 2014

Family Day SPPK 2014

Ini kali pertama saya join family day ofis. Mmg buat setiap tahun tapi sbb kekangan masa n jarak tu yg tak join tahun2 sebelumnya. Lagipun kali ni buat kat Ancasa All Suites Resort & Spa, PD n dah alang2 buat kat PD harus la saya join sbb rumah parents mmg kat PD. Cheating kan? :p  Ilyas mmg dah kat rumah nenek dia sbb mommy outstation. Bengkel mula hari Khamis so saya pegi dulu n the next day baru husband dtg PD sbb dia kerja.

Aktiviti hari pertama agak boring tp semua pun saya layan sampai last day. Hadiah utk sukaneka n dinner mmg best cuma saya la tak dpt apa yg saya nak..haha..Lucky draw masa dinner cuma dpt set cadar quilt (not so lucky sbb aim vacuum) n sukaneka dpt brg2 tupperware. My group menang semua acara kalo tak no 1 dpt jgk utk tempat ke-2 atau ke-3.

Byk aktiviti lain mcm jungle tracking, water rafting n setiap group kena bina rakit then naik rakit sambil mendayung kat laut, paintball, senaman n aktiviti indoor dlm kumpulan. Typical teambuilding la kan..huhu..Pengalaman pertama main paintball itupun actually nak tarik diri tp sbb tak cukup org so join la jgk. Sakit gila masa kena shoot sampai lebam. That's it!!! Maybe the 1st n the last la main paintball ni.

Dpt 2 helai t-shirt
1st Day
2nd Day
3rd Day
Masa hari ke-3 bawa Ilyas ke hotel n masa ni husband dah join sbb malam tu mmg plan nak tido hotel. Sementara saya join sukaneka, husband tolong jaga Ilyas n bawa dia mandi kat swimming pool. Saya bawa jgk kakak n 2 org sepupu Ilyas, his cousins join sukaneka utk kanak2 so dpt la jgk brg tupperware.


My supporter kat tepi padang
Hadiah sukaneka
Malam dinner bersiap kat hotel n tema Arabian Night. Mmg tak prepare outfit utk Ilyas pun, jubah n kopiah utk Ilyas pun dpt last minute cuma nasib baik sbb saiz mmg ngam2 je. Ada hadiah utk best dressed n definitely dpt kat kwn2 yg mmg sewa costume utk tema kali ni. Gigih ok!


Tunggu abah solat sebelum turun utk dinner

Mommy dgn jubah dari butik First Lady. Dah lama beli baru kali ni pakai
Budak yg tak tahu duduk diam. Bergelen air dia minum lps tu sibuk dok main dgn anak2 my ofismate. Suara dia je yg kuat dok gelak2 -__-





Dinner blm habis jubah dah basah! Terpaksa buka jubah sbb dia bising tak selesa
The only family portrait yg ada
Hari terakhir cuma aktiviti bebas tp kami check out awal. Mostly kwn2 bawa anak mandi pool/laut. Lps breakfast kami dah get ready nak check out sbb nak singgah rumah mak dulu. Dpt spent quality time dgn my family mmg seronok. Overall bilik apartment ok la cuma kitchen tu kuat sgt bau lipasnya. Turn off btl! Next time nak ajak husband cuti-cuti, sesekali hilangkan tension tanpa fikir pasal kerja pun best jgk.





3 comments:

mizz miaizzati said...

bila ari terakhir mesti kita rasa tak syok kan..

Bettyfahmi said...

ilyas nampak tinggi sangat. berapa dah tinggi & berat dia?

Suzie said...

mizz miaizzati: haah sbb masa tu fikir nak blk je

Bettyfahmi: ilyas 2yo 9mo n berat dia 14kg

 

Copyright © Magic Potion 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.