Wednesday, September 5, 2012

Tudung Fareeda

Satu ketika dahulu saya sgt addicted dgn Tudung Fareeda especially jenis Rozanna. Sempat la grab 3 helai sebelum hubs bising sbb dia ckp ntah apa2 fesyen tudung ni -_-! He has no idea about the price of each tudung! Kalo hubs tahu harga tudung ni lagi panjang la bebelan dia!

Tudung Fareeda ni ada mcm2 nama - antaranya Sofiya, Suzana, Rania tapi dlm byk2 jenis tu saya paling suka Rozanna. Ada juga beberapa gelaran yg diberi untuk tudung ni contohnya ais kacang, caca n paddlepop dll. Brooch pun ada mcm2 gelaran juga antaranya brooch riben, sampan, jambatan, ulat n mata kucing dll. Cutting pun ada cutting utara, cutting bangi n cutting v shape tapi saya kurang arif pasal semua Tudung Fareeda ni. Dulu ada juga release yg jenis polkadot, cheetah n English design tapi yg tu limited edition kot??

Ni antara koleksi Tudung Fareeda Rozanna (TFR) yg saya ada. Paling baru yg dibeli ialah kaler hijau petronas + royal blue. Dah berhari2 saya dok refresh Fareeda Fans Club kat fb sbb nak cari kaler ni sampai la my lil sis inform ada seller nak jual TFR mcm kaler yg saya idamkan kat group Fareeda Fans. So apalagi terus la beli. Warna Tudung Fareeda ni sgt meriah tapi saya suka pilih kaler yg ada tone yg sama or tak lebih dari 2 kaler yg kontra. Saya tak minat sgt paddlepop sbb kaler dia ada 3 warna kontra yg berbeza (mcm aiskrim paddlepop). Material bagi tudung ni pula ialah jenis chiffon so dia terletak cantik.

Semua tudung ni saya beli secara online. Pernah la beberapa kali nak pergi Butik Fareeda kat Bangi tapi everytime pergi masyaAllah ramai betul org sampai tak jadi nak masuk. Kalo Butik Ariani kat Bangi pun selalu jgk pergi tapi saya dah ada byk Tudung Ariani. Tudung Fareeda ni nampak lebih eksklusif so harga dia pun sedikit mahal, lagipun Tudung Fareeda guna material chiffon berbanding lycra untuk Tudung Ariani.

L: Turquoise R: Coklat

L: Dusty Pink (Pink Belacan) R: Hijau Petronas

Ni TFR yg saya pinjam drpd my lil sis

Moi with Tudung Fareeda Rozanna

InsyaAllah next purchase saya aim nak cari kaler purple + pink or pink with different layer tones. Ada jgk ke yg minat Tudung Fareeda Nyata Jelita ni? Btw saya bukan la peminat tegar sgt sampai nak kumpul semua kaler :p
Latest Collection, ada yg new n pre-loved.
Saya nak JUAL yg atas tengah warna biru + purple RM176. New n labuh 11". Kalo berminat sms saya ya 0126907327

15 comments:

sitiezahim said...

hehe lawa tp rege pon lawa la kak suzi huhu..tp kak suzi pakai cantik tau. lgpon kaler dia plain so leh match dengan baju kurung yg biasanya berbunga2 kan...hehehhe

Suzie said...

hajar:tu la tak blh beli selalu..haha..akak pakai for special occasion je mcm pi kenduri etc

shark said...

salam kenal dari saya..:)
me peminat fareeda jugak tp idok la yg tegar2..
tak mo over2 ;p

Azida Anas said...

Assalammualaikum sis,

saya azida, saya ada tudung fareeda warna pink hitam n kelabu,saya beli nk pakai raya tp mcm x sesuai dgn saya,saya nk jual murah kt sis nk x?
email saya azida.anas@gmail.com saya boleh forward gambar tudung 2,thanks!

yusadayaya said...

Azida, msg sy. Sy minat. yus6313@yahoo.com

errina colours said...

Salam Perkenalan... saya reseller fareeda..if berminat blh tgk fb saya k..

yana said...

salam perkenalan juga dr sy..sy bukan reseller tp pembeli je...

Wan Hairani said...

Sy br belajar pakai fareeda.hr tu pergi butik d bangi..tk best beli tudung mcm tu sbb kena ambik no sblm masuk.dah masuk blh pilih dlm masa 10min saja n cepat2 bayar.balik rmh br perasan permata tercabut.pergi semula banyak ragam pula..butik buka pkul 2ptg.next day br blh baiki..hu..hu..letih.tp nk jg fareeda.

Wan Hairani said...

Sy br belajar pakai fareeda.hr tu pergi butik d bangi..tk best beli tudung mcm tu sbb kena ambik no sblm masuk.dah masuk blh pilih dlm masa 10min saja n cepat2 bayar.balik rmh br perasan permata tercabut.pergi semula banyak ragam pula..butik buka pkul 2ptg.next day br blh baiki..hu..hu..letih.tp nk jg fareeda.

nyna said...

salam..sy nk beli tudung fareeda online..blh x nk tahu kt website mane eh nk tgk pelbagai jenis tudung fareeda..

Ridzuan Ariffin said...

Sy ada jual tudung fareeda limit stok..sy ddk area bangi..sy ada 1 tudung untuk dijual..kalau nk tengok sy blh hantar kn email..sila email sy dlu ke ridzuanariffin89@yahoo.com..atau wassapp ke 012-3505976..

Ridzuan Ariffin said...

Sy ada jual tudung fareeda limit stok..sy ddk area bangi..sy ada 1 tudung untuk dijual..kalau nk tengok sy blh hantar kn email..sila email sy dlu ke ridzuanariffin89@yahoo.com..atau wassapp ke 012-3505976..

Ahmad said...

Salam pada tuan blog.

Saya rasa terpanggil untuk berkongsi sedikit maklumat yang akan memberi manfaat pada semua pemilik tudung Fareeda.

Kepakaran pihak kami ialah membuatkan kesemua peminat dan pembeli tudung Fareeda yang Anggun dan Jelita ini berasa selamat dan tanpa ragu untuk pergi bercuti atau outstation bersama tudung tersayang.

Silalah terjun ke page kami
untuk maklumat lanjut.

www.facebook.com/khasadinna

Terima kasih ^__^

Umifely said...

assalamualaikum, kot ade saudari2 sedang mencari handbag yang harga nya MAMPU MILIK sila lawati blog saya http://koleksibegtanganumifely.blogspot.com/2013/12/combo-set-coach-part-ii.html
tqvm ;-)

Fira Hazlina said...

As Salam..... sy pun peminat Fareeda, mula2 dulu beli fareeda tumpang kat butik Gulatis ajew... pastu brhenti pakai tdg bawal... skrg tgok Fareeda dgn colour gojes2 rembat balik.... saya ada tdg nak letgo (FAREEDA SOFIYA 3 LAYER 11" owning pink layer Mustard+pink+biru) jika ada yg berminat boleh la wassup 0193081332 Tksh��

 

Copyright © Magic Potion 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.