Wednesday, May 18, 2011

Set Bersalin NR


Saya nak share sket Set Bersalin yg saya guna iaitu Set Bersalin Nona Roguy.Set Bersalin yg lain pun bagus tapi sbb saya guna NR,so relevan sket la nak buat review :)

So far dah guna semua kecuali Akar Herbanika sbb tak berani lagi nak cuba minum air akar kayu. Dalam set ni ada 6 produk.

#1 Minyak Herbanika
Suka bau minyak ni n lepas mandi mmg sapu kat kaki sebelum pakai stokin. Dapat hangatkan badan, boleh juga sapu kat dahi n tengkuk.

#2 Krim Herbanika Barut
Guna krim ni sblm pakai bengkung tapi skrg ni pun dah mula culas pakai bengkung. Kalo mak tak bebel mmg tak pakai -_-! Mak pula selalu psycho ckp my tummy mcm pregnant 3 bln.Hoh!

#3 Herbanika Lulur
Saya guna utk lulur 1 badan tapi fokus pada bhgn pigmentasi kat perut, stretchmarks kat peha n bons n ketiak. Alhamdulillah ada nampak perubahan bila warna yg gelap tu makin pudar.

#4 PhytoNatal
Baru makan pil ni bila dah masuk berpantang hari ke 14. Pil ni utk keluarkan darah kotor dari rahim. Imho bau darah nifas ni mcm bau telur tembelang n sbb tu ada org panggil darah busuk. Mak saya panggil darah putih. Darah kotor ni kalo tak dikeluarkan dari badan boleh jadi meroyan.

#5 Uncang Cuci Herbanika
Rendam 1 peket dlm air panas suam n cuci bahagian V area. 1 peket ni boleh guna 4-5x sampai warna peket tu bertukar dari pekat jadi jernih sblm tukar dgn peket baru. Bau dia mcm sireh, so kira kita cuci part V area tu dgn air daun sireh. Tujuannya utk hilangkan bau yg kurang menyenangkan.

#6 Akar Herbanika
-Belum cuba-

4 comments:

nu_azhari said...

suzie bp hage satu set NR?

Suzie said...

nurul:RM300 lps dpt dealer price ;)

Fathiyah said...

suzie, i pon tak start mkn ape2 jamu. hr ni br minum akar kayu yg mil bg. nuha jenis sensitif. temperature dia akan naik kalo i mkn benda2 pns mcm lada hitam. bila bf baby kene consider dia kan. sian kat baby

Suzie said...

Fathiyah:i pun tak mkn lada hitam sbb ilyas jaundice,now dia dah recover...i just amek phytonatal sbb nak keluarkan saki baki darah nifas tu

yup mmg kena consider n tu pun i dah 2x langgar pantang sampai my baby tercirit,my fault :(

 

Copyright © Magic Potion 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.