Monday, October 5, 2009

Shopping @ Ayer Hitam,Johor

Lepas pergi kenduri kahwin Diana kat Batu Pahat,saya ajak hubby singgah Ayer Hitam konon2 nak cuci mata tapi hajat hati nak cari pasu lagi.Ni saya kat depan kedai favourite sbb kat sini paling best saya jumpa pasu2 yg sangat cantik n rekaan simple dgn mcm2 warna.Kalo boleh semua pasu yg berkenan saya nak borong!Kedai ni agak terasing dari kelompok kedai yg ada n kami terpaksa berjalan dlm hujan gerimis semata2 nak cari pasu putih yg memenuhi citarasa saya.Ada yg jumpa kat kedai lain tapi saiznya kecil.


Antara kedai yg jual bermacam2 pasu,bunga n ranting hiasan.Nampak tak pasu putih tu?Yg tu saya kurang berkenan sbb ada corak2 warna gold etc.Saya suka something yg simple n putih bersih..hehe..I'm a fussy person rite,no? :p.Jom kita tengok barang apa yg saya beli tapi tak banyak pun cuma 3 items je.

Pasu seramik hijau ni saya nak gantikan pasu plastik kat sebelah tu tapi sampai skrg blm tukar lagi.Malas betul saya ni,nampaknya kena hantar kat PD minta mak buatkan untuk saya.

Hijau lagi?Dah mcm hutan rumah saya ni..haha..Patutnya bunga kering ni saya beli warna ungu baru la nampak seakan2 lavender tapi masa kat sana aim yg hijau juga.Apa boleh buat dah konsep warna ruang tamu saya hijau+beige+putih.Pasu tanah liat tu saya beli kat Sayong,Perak.

Ni la ranting hiasan yg saya beli kat kedai cowboy masa balik Melaka.Saya pilih warna hijau+krim.Yg kat rumah Tengkera pilihan warna lebih natural mcm coklat+krim+hitam.Owh saya sebenarnya nak tunjuk pasu yg dibeli kat Ayer Hitam.Itu la pasu putih yg saya suka sebab rekaannya yg simple.Pasu asal utk ranting hiasan ni saiznya kecil,saya takut ranting2 ni tumbang sbb tu terpaksa cari pasu yg besar sket.Rumah saya ni mmg banyak tumbuhan hijau sbb saya kurang gemar bunga plastik.Kalo ada pun tambahan mcm ranting ni n bunga kering.Saya suka bunga tapi kalo nak hias kat rumah rasanya saya sanggup redah Pasar Borong Selangor utk cari fresh flowers dari guna artificial flowers.

Footnote:Belum sedia nak tunjuk keseluruhan dekorasi rumah yg saya hias sbb ingat nak beli dining set,coffee table,tempah curtain sliding door n beli carpet/bamboo mat kat Nilai.Dah lengkap baru boleh share :-)

5 comments:

JaJa'Z said...

sama la...jaja pun suka pasu gak..tapi jaja rasa kalau pasu tu akak nak letak bawah n ranting kat dalamnya..better akak cari pasu yang besar sket...kalau pasu putih besar tu, sesuai letak atas meja console...stil bleh letak ranting..tapi jgn tinggi2 sangat la..ni pendapat jaja la...sbb kat umah jaja ada 2 pasu yang letak ranting..n pasu tu besar sket...kita pun tak risau pasalpasu nak tumbang...pasu hijau tu cute...:p

xeea said...

waahhhh. semangat akak deco umah eh. tak sabanya nak ade rumah sendiri gak. huu

Suzie said...

jaja:ooohh i mmg tak nak pasu besar sgt,that one should be sufficient :-)

ziha:tu bkn rmh sendiri la,apartment yg disewa kat putrajaya.mmg semangat buat deco melebihi dari shopping beg/kasut sbb skrg kalo gi mall mesti nak cari kelengkapan rmh dulu..hehe..

MzJumanJi said...

wow..nampak nye u litle pjk wit d house dah stat..beshnyer...so ur new hobby mesti dah tukar kan..house decorating..kak suzi nyer rumah mesti smart..chayo3x

Suzie said...

norja:buat home deco ni terapi ketenangan baru bg akak tau..hehe..awk kan tau akak mcm mana?teratur punya org n so as my house ;-)

 

Copyright © Magic Potion 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.