Friday, August 22, 2014

Day of Mourning

Welcome home, may your soul be blessed.

Monday, August 18, 2014

OtterBox



I know this brand from husband n dia beli yg defender series, otterbox ni ada byk series i.e defender, commuter, symmetry, preserver etc. Semalam pi cari casing baru utk iPhone 5S n berkenan color fuchsia jenis commuter series tp husband ckp tebal sgt for me so dia suggest symmetry series yg lebih sleek. Then I choose color lilac ni. Ada tgk jgk apple punya casing tp otterbox ada lebih protection in case terjatuh.


SYMMETRY SERIES FOR APPLE IPHONE 5/5S

  • Sleek, stylish iPhone 5/5s case is pocket and purse friendly
  • Wraparound graphics and colors give this stylish and protective iPhone 5/5s case a seamless look
  • Dual-material construction provides trusted OtterBox protection
  • Easy installation protects and stylizes your iPhone 5/5s in a flash

Tuesday, August 5, 2014

Syawal 1435H

Selamat Hari Raya Aidilfitri daripada kami sekeluarga. Balik Melaka sehari sebelum raya. Urusan memasak juadah raya semua emak yg sediakan dibantu oleh kami adik-beradik perempuan. Tahun ni emak buat ketupat, rendang daging, sambal ayam serai, kuah kacang, lontong n sayur jawa. Raya ke-2 semua licin..hehe..

Alhamdulillah abah pun tho tak berapa sihat tapi nampak ok cuma kami kena control food intake dia esp. daging mmg tak blh mkn. Ilyas pun dah 3yo n dah faham apa yg kita ckp. Tahun ni tkde la bersilat nak suruh dia pakai baju melayu mcm tahun lps. Phew! Dia siap boleh pakai sampin n kopiah. Big boy dah anak mommy. Mungkin tgk cousins dia jgk so dia pun tak nak ketinggalan.

1 Syawal 1435H

Raya pertama tema color ungu + fuchsia. Dah 3 tahun kot tema ikut baju melayu husband cuma saya suka buat color combo (gabungan 2 warna). 1st day of raya cuma makan n raya rmh saudara yg dkt2 dgn rmh parents (Parents ada 2nd house kat kampung)





With my along n anak-anak buah

Ilyas dgn atok n cousins

Manis anak mommy ni..hehe..

Ilyas & Aish. Sepupu tapi Ilyas 3yo n Aish 4yo

2 Syawal 1435H

Raya kedua tema grey. Baju pun sebenarnya dah peram 2 tahun tapi tak pernah pakai. Masa ni kami beraya rmh moyang Ilyas. Tinggal atok je sbb nenek dah lama meninggal. Ni family sebelah abah tapi adik abah ada tinggal dgn atok. Masa ni ada la 3 buah rmh kami beraya sebelum Ilyas cranky sbb dia mengantuk. Seronok dpt konvoi adik beradik.

Ni tanah yg kami beli. Our 2nd property.



3 Syawal 1435H

Raya ketiga pulak tema hijau, husband layankan aje n baju pun beli last minute sehari sblm raya. Husband ni jarang sgt nak bergambar so masa raya je la dpt tgk gambar kami 1 family :p



Raya ketiga mmg purposely nak bawa Ilyas jumpa atok Nasir (abah my husband). Kebetulan masa sampai rmh makcik tu abah n makcik blm keluar rmh. Kami ni main redah je tp dipermudah.

Lama jgk sembang sbb husband jarang dpt jumpa abah dia. Makcik hidangkan mee sup yg sedap (ke sbb ktorg lapar..haha..tp mmg sedap!). Bila sesekali jumpa tu mmg kami appreciate the moment n nasihat abah utk kami sekeluarga.

Lps Klebang kami ke Bachang pulak visit my colleague yg baru bersalin masa last day of ramadhan. Kebetulan parents dia pun org Melaka jgk.


3 generasi



His only son

Raya kali ni jgk 1st time Ilyas main bunga api. Seronok betul dia tp mommy kena pantau jgk. Mercun pun berdentum tapi mmg seronok la. Sehingga bertemu lagi Syawal yg akan datang insyaAllah. Mohon maaf zahir & batin



Wednesday, July 23, 2014

Petting Zoo

It was an unplanned activity for us. Asalnya pergi Pasar Borong Selangor nak beli barang basah sket (not recommended sbb tak friendly! nak pilih udang, sotong, ikan etc pun dorg tak bagi). Lps tu ingat nak singgah giant since Ilyas pun masih ada energy. Then saje ckp dgn husband try pusing area situ nak cari Farm in the City. Lps jumpa terus decide nak masuk lgpun Ilyas mmg tak pernah pergi zoo, dpt petting zoo pun boleh la.

Ilyas nampak excited sgt! Dia bagi mkn kat animals, tangkap ikan n pony ride. Cuma masa nak bg kambing mkn tu dia takut sket sbb kambing tu dok ikut dia je (sbb kat tangan dia ada pegang kangkung). 

Mencabar jgk dtg sini masa bln puasa sbb cuaca panas. Masa cuti Nuzul Quran aritu mmg ramai jgk org esp. chinese family la, ktorg je yg tersesat pergi sana masa bln puasa..haha..

Cuma pony ride je mommy tak dpt snap gambar sbb battery hp dah zero. Itu pun hampir tak lps Ilyas nak ride pony sbb mesti melebihi 90cm tp org tu kesian bg la jgk naik lgpun tiket dah beli. Balik rmh husband gigih ukur tinggi Ilyas mmg lebih 90cm pun anak bujang ni.

Sampai rmh mandikan dia terus tido, penat sgt la tu..hehe..

















Monday, July 21, 2014

Baju Raya Ilyas

Beli baju raya Ilyas utk casual wear thru online (mommy dia suka online shopping) sekali semuanya besar. Rasa nak nangis, definitely kena beli baru. I hate last minute shopping but have to la kalo tak anak bujang tkde baju raya.

At least kena cari 2 helai short pants n 2 helai t-shirt, currently ada 2 helai je yg masih baru n pyjamas pun blm beli lg. Cry!
 

Copyright © Magic Potion 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.