Thursday, September 18, 2014

New & Pre-loved Items


#1
Brand: Vincci
Color: Black
Condition: 10/10 (New)
Retail Price: RM95
Asking Price: RM70


#2
Brand: Vincci
Color: Glittery Gold Dust
Condition: 8/10
Asking Price: RM50

#3
Brand: Poplook
Color: Dark Brown + Orange trimmings
Condition: 9.5/10
Asking Price: RM30

Email: suzianah[at]gmail[dot]com
Sms / Whatsapp: 012 6907327

* Please add RM6 for shipping

Wednesday, September 10, 2014

PD Ostrich Farm

Mcm biasa bertahun duduk PD tapi tak pernah sampai pun kat PD Ostrich Farm ni. Saya pun dah terlupa tentang kewujudannya sampai la tertengok kat tv then ckp dgn husband boleh la try bawa Ilyas dtg sini.

Sebenarnya tempat ni tak seperti yg saya harapkan tapi boleh la utk memenuhi aktiviti Ilyas. Dia sgt takut dgn burung unta ni sbb saiz kot n lehernya yg panjang tu.


Masa tgh round ada staff approach kami n bawa baby python. Husband pegang siap cium lg n dia ckp tak berbau sbb dia pernah tgk org tangkap ular sawa liar mmg berbau sket. Then staff tu suruh saya pegang usap2 mmg tak la kan, geli! Ilyas mcm takut2 tapi boleh lg belai2 then staff tu letak baby python ni kat belakang leher. Mula2 dia takut tapi lps tu nampak ok. Tak sangka berani jgk dia. Mommy mmg seriau!





Lepas tu tgk pony tapi tak dpt ride pun. The rest tu biasa2 je ada angsa, ayam kampung & ayam belanda, kambing, arnab, itik, iguana, burung puyuh, ikan, anjing poodle n ada unta! Tapi kesian unta ni sakit kot n berbau agak busuk. Overall ok la utk luangkan masa selain bawa dia mandi laut. Apa lg nak buat kan kalo kat PD kan..hehe..




Thursday, September 4, 2014

Doa yang sangat menyentuh hati dan sangat sedih

Saya kongsikan satu doa yg sedih sehingga membuatkan airmata saya menitis. Semoga Allah swt ampunkan dosa-dosa kita selama kita hidup di dunia yg sementara ini.

Friday, August 22, 2014

Day of Mourning

Welcome home, may your souls be blessed.

Monday, August 18, 2014

OtterBox



I know this brand from husband n dia beli yg defender series, otterbox ni ada byk series i.e defender, commuter, symmetry, preserver etc. Semalam pi cari casing baru utk iPhone 5S n berkenan color fuchsia jenis commuter series tp husband ckp tebal sgt for me so dia suggest symmetry series yg lebih sleek. Then I choose color lilac ni. Ada tgk jgk apple punya casing tp otterbox ada lebih protection in case terjatuh.


SYMMETRY SERIES FOR APPLE IPHONE 5/5S

  • Sleek, stylish iPhone 5/5s case is pocket and purse friendly
  • Wraparound graphics and colors give this stylish and protective iPhone 5/5s case a seamless look
  • Dual-material construction provides trusted OtterBox protection
  • Easy installation protects and stylizes your iPhone 5/5s in a flash

 

Copyright © Magic Potion 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.