Wednesday, July 23, 2014

Petting Zoo

It was an unplanned activity for us. Asalnya pergi Pasar Borong Selangor nak beli barang basah sket (not recommended sbb tak friendly! nak pilih udang, sotong, ikan etc pun dorg tak bagi). Lps tu ingat nak singgah giant since Ilyas pun masih ada energy. Then saje ckp dgn husband try pusing area situ nak cari Farm in the City. Lps jumpa terus decide nak masuk lgpun Ilyas mmg tak pernah pergi zoo, dpt petting zoo pun boleh la.

Ilyas nampak excited sgt! Dia bagi mkn kat animals, tangkap ikan n pony ride. Cuma masa nak bg kambing mkn tu dia takut sket sbb kambing tu dok ikut dia je (sbb kat tangan dia ada pegang kangkung). 

Mencabar jgk dtg sini masa bln puasa sbb cuaca panas. Masa cuti Nuzul Quran aritu mmg ramai jgk org esp. chinese family la, ktorg je yg tersesat pergi sana masa bln puasa..haha..

Cuma pony ride je mommy tak dpt snap gambar sbb battery hp dah zero. Itu pun hampir tak lps Ilyas nak ride pony sbb mesti melebihi 90cm tp org tu kesian bg la jgk naik lgpun tiket dah beli. Balik rmh husband gigih ukur tinggi Ilyas mmg lebih 90cm pun anak bujang ni.

Sampai rmh mandikan dia terus tido, penat sgt la tu..hehe..

















Monday, July 21, 2014

Baju Raya Ilyas

Beli baju raya Ilyas utk casual wear thru online (mommy dia suka online shopping) sekali semuanya besar. Rasa nak nangis, definitely kena beli baru. I hate last minute shopping but have to la kalo tak anak bujang tkde baju raya.

At least kena cari 2 helai short pants n 2 helai t-shirt, currently ada 2 helai je yg masih baru n pyjamas pun blm beli lg. Cry!

Friday, July 18, 2014

Presenting a Research





My 1st experience of presenting a proper research. Not easy! I feel so relief after I finished my presentation but bad news is that I have to redo my report..haha..

Truly a worth experience esp the Q&A session, it was like a death penalty but the panels were supportive and they're giving suggestion instead of condemning.

Monday, June 23, 2014

New MANGO Cardigan

Photos credit to shop.mango.com

Item: MANGO cardigan
Condition: New with tag
Size: S (fits L to XL)
Color: Grey
Description: Soft finish cardigan with dropped shoulder seams, long sleeves and ribbed edges
Price: RM69 RM60 (inc. shipping)
Status: SOLD!



Email: suzianah[at]gmail[dot]com
Sms / Whatsapp: 012 6907327

* Please add RM6 for shipping

Wednesday, June 18, 2014

Baju Sama

Nak update sket pasal anak bujang kesayangan. Dia ni ada preference kalo dia nak pakai satu2 baju tu mmg dia tak nak dah pakai baju lain. Contohnya baju ultraman color kuning ni. Mind u the photos were taken in different days! Kalo basuh pun tak sempat nak lipat dia dah minta nak pakai balik.

Penat la mommy order baju gymboree or carters tp baju basahan jgk yg dia minat. Dia ni mmg bkn jenis mamat smart, kalo jeans yg jenis panjang tu lg la nak kena paksa sampai menangis2 mmg dia tak mahu pakai. Kalo pakai pun sbb mommy ckp kalo tak nak pakai mommy tak bawa keluar jalan2..haha..Bkn baju je la kalo kasut or selipar pun mcm tu, dia akan pakai sampai rosak baru tukar baru. Kalo beli selipar baru dia tak akan pakai unless kena sorok selipar yg lama.

Ni perangai menurun daripada abah dia sbb mommy mmg jenis suka melaram beli baju cantik2, kalo abah dia tu boleh dikira brp helai t-shirt proper yg dia ada! Jeans mmg sehelai pun yilek sbb dia lg suka pakai cargo pants. Like father like son..huhu.. 














 

Copyright © Magic Potion 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.